Variantbingo

När man har köpt en bingobricka till ett 75-bollars spel så är det ofta variantbingo som man ska spela. Vad är det då för skillnad mot klassisk bingo? Låt oss först ta en liten förklaring på vad klassisk bingo är för att förstå skillnaden. När man spelar klassisk bingo så är spelet färdigt när en spelare har fått bingo på en rad. Det kan gå fort och har dessutom spelplan en ruta i mitten som redan är markerad med en symbol eller joker, då är det också en fördel. Klassisk bingo är den varianten som har funnits längst. Det kommer kanske av att Bingo en gång i tiden började som ett lottospel där ett visst antal nummer skulle dras. När sedan någon hade dom nummer som drogs på sin lott så var det över.

I variantbingo så fortsätter man att spela när första raden har gått. Det är ett smart sätt att fortsätta spelet och dra ut på tiden med en och samma bricka. När första raden har gått så är det dags att spela om två rader. För att få bingo då måste man ha markerat två hela rader i en och samma ruta. Sedan så är det 3 och 4 rader som gäller och till sist så måste hela rutan, alltså 5 rader vara markerade.

Bingovinsten stiger

Det brukar vara så att storleken på bingovinsten stiger i takt med att raderna blir fler. Det kan också vara en jackpot med i spelet. Då utses ett jackpot-nummer som man måste få bingo på inom ett visst antal dragningar. Storleken på jackpotten kan variera. Skulle det vara så att jackpotten inte går en runda så stiger värdet på den till nästa runda. Det kallas för progressiv jackpot. Det brukar vara väldigt populärt att spela variantbingo när det är en stor jackpot med i spelet. Bingovinster är också skattefria i Sverige så skulle man ha turen så är det toppen att slippa skatta på det.

Variantbingo kan ibland spelas i 90-bollars bingo med. Men då är det inte 5 rader utan 3 rader som man spelar om där. På spelbrickan man köper så är där 6 fält, och i varje fält så finns det 27 rutor med 15 nummer i, inte alla rutor har nummer i utan några är tomma. 3 vågräta rader med 5 nummer i varje rad. Man spelar i princip på samma sätt här. Först så är det 1 rad som man ska spela om. När det är färdigt så spelar man om två rader och till sist om hela rutan. För att få en full ruta här så gäller det att du har alla tre raderna i samma fält. Annars gäller det inte.

Vilken typ ska man spela?

Även om klassisk bingo är roligt och spelas väldigt ofta så är det nog variantbingo som spelas mest här i Sverige. Är det i bingohallen du brukar spela så förklarar bingovärden innan spelets start vilken typ av bingo man ska spela. Är man inte intresserad av klassisk bingo så väntar man till det är dags för variantbingo. Det är det som det brukar spelas mest av. Detsamma gäller i online bingo. Där står det klart och tydligt vilken bingovariant som ska spelas innan spelet kör igång och då väljer du variantbingo om det är det du vill spela.

Vill man pröva så går det fint att bli medlem på vilken som helst sajt som har variantbingo. Håll koll på vilken sajt du får den bästa välkomstbonusen på. Då kan man pröva att spela gratis, och är det då en jackpot kopplat till bingospelet så blir det ju riktigt spännande. Det finns många bra sajter som har bingo, bara att surfa runt lite och välja en som ser trevlig ut.