Hur spelet går till

Helgen närmar sig och vännerna du har bett på middag tar också alla med sig en liten vinst till bingospelet. Det går fint att köpa ett bingospel i en leksaksaffär. Hittar man inget där så finns det väldigt många nätbutiker som har spelet i sitt sortiment. Vill man vara riktigt kreativ så kan man tillverka ett själv och det gör man med enkla medel. Bingobrickorna kan man printa ut enkelt om man har en skrivare, annars så skriver du dom själv. Tar kanske lite tid men när det en gång är gjort har man dom.

Nummer som ska dras kan man måla på pingisbollar, träkulor eller frigolitkulor. Egentligen bara fantasin som sätter gränser. Bollarna lägger du i en skål. Alla nummer som dras måste vi markera på brickorna och det gör vi med till exempel små brickor i trä eller plast. Eller varför inte makaroner. Det behöver inte vara så avancerat, det är ju spelet i sig som är roligt och spännande. En dag i veckan så sänds bingolotto på tv. Då är det många som spelar bingo hemma. Det väldigt populära tv-programmet har sänts i rutan sedan början på 90-talet och det är nog inte många svenskar som inte vet vad det är.

Vi går till bingohallen

Vem är det som går till bingohallen? För väldigt många som bor i större städer eller tätorter är bingohallen ett trevligt inslag i vardagen och betyder väldigt mycket. Det är nog så att det är en viss klick som spelar mer och det är stammisarna. Men i många bingohallar är dom väldigt duktiga på events som ibland drar en ny publik. Många tror kanske att det bara är äldre som går dit och spelar, men det är långt från verkligheten. Självklart så är vissa arrangemang i bingohallen mer besökt än andra. Det kan vara att en kändis är där på besök som bingovärd eller så är det en riktigt stor jackpot man ska spela om.

Att spela bingo i en bingohall är det nästan lite nostalgikänsla över. Att markera tal med en penna på en bingobricka när talen ropas ut i salen är trevligt. I dessa tider när väldigt mycket går att göra på nätet är det viktigt att denna tradition bevaras. Internet i all ära men interaktion med andra människor i en trevlig miljö är något som inte bara bingo intresserade mår bra av. Det gör alla och det är ibland skrämmande att se hur detta minskar i takt med att social media ökar. Att gå till bingohallen, sätta sig där vid ett bord med goda vänner. Spela ett par spel tillsammans, köpa en fika i pausen och umgås, det är en oslagbar kombination.

Bingo online

Det är fint att kunna välja att spela ett bingospel online om man vill det. Kanske är det 10 minusgrader ute eller det spöregnar. Då frestar det inte lika mycket att gå till bingohallen. Men misströsta inte, det finns ju online och det är många sajter man kan välja mellan. Att spela bingo online är väl ett av dom mest sociala spelen. Det är ju inte bara spelet i sig själv utan chatten också som drar många till att spela online. Bara det görs i måttlig dos så är detta en toppen sätt att spela på och det är det också många som har upptäckt.

Om man loggar sig på för första gången så krävs det att man skapar ett spelkonto. Det gör man enkelt med ett par klick och så är man igång. Det fungerar precis på samma sätt online som i en bingohall. Oftast som ny medlem på en bingo sajt så får man en välkomst bonus. Den kan bestå av gratis spelbrickor eller pengar på ditt konto som du kan spela för. Gratis spel är aldrig fel.