Bingotillbehör

Måste man verkligen ha allt detta som det pratas om, Penna, Bingotejp, Bricka och underlägg? För bingoentusiasten är det kanske jätteviktigt. För en annan spelar det kanske inte så stor roll. Och det beror ju också på vilken typ av bingo man spelar. Spelar man bingo online så behöver man ju inte alla dess tillbehör. Men ska du spela bilbingo en skön sommardag med lite vind ute, kan det vara en annan sak. Vi tittar lite närmare på det.

Penna

Eller en duttpenna som det heter på bingospråk. Spelar man bingo i en bingohall eller kanske bingolotto framför tv’n så är detta en bra sak att ha. Det är verkligen en smart grej och speciellt om man spelar med flera brickor på en gång. Det går så mycket fortare att markera. Färgen i pennan är också genomskinlig och man ser numret klart och tydligt fast man har markerat det. Det är nästan som en liten stämpel och man täcker hela numret lätt och smidigt på ett snabbt sätt.

Bingotejp

Vad i hela friden, behöver man tejp för att spela bingo? Nej man gör kanske inte det, men oj vad det underlättar om man ska spela bingo ute när det blåser. Att tejpa fast sin bingobricka på ett underlägg är så mycket lättare än att hålla fast brickan med handen. Har du flera brickor säger det sig själv. Det måste inte vara bingotejp, det funkar fint med annan tejp som inte klistrar fast för hårt, till exempel frystejp som är lätt att ta bort. Även i bingohallen är det många som tycker det är smidigt att hålla bingobrickorna på plats med lite tejp.

Bingobricka

För att spela bingo måste man självklart ha en bingobricka. Oavsett om du spelar i en bingohall eller om du spelar på nätet så är bingobrickan det viktigaste i hela spelet. Bingobrickan kommer i flera varianter och dom vanligaste här i Sverige är den man använder i 75-bollarsbingo. Den har 25 rutor med nummer upp till 75 och är ett rutfält med 5 x 5 rader. Den andra mest vanliga brickan är den man använder i 90-bollarsbingo, den har 6 fält på varje bricka som består vardera av 27 rutor. 3 x 7 rader och här har man nummer från 1 till 90 slumpmässigt tryckt på spelplan, 5 nummer i varje rad.

Underlägg

Många använder böcker som underlägg och andra köper en skärbräda i plast för en billig peng på Biltema eller Jula. Här kan man använda sig av nästan vad som helst. Spelar man bingo på en plats där man inte kan sitta vid ett bord så är det smart att ha ett underlägg som man kan lägga i knät. Annars kan det fort bli knöligt och det är också nästan omöjligt att spela med flera brickor än en. För bingoentusiasten så finns det speciella underlägg men kom ihåg, det enkla är ofta det bästa.

Presenter

Har man en kompis som älskar att spela bingo så finns det så mycket roligt man kan ge bort. Varför inte trycka en t-shirt med, -Kalle älskar BINGO. Eller en kaffekopp med orden, – Lenas morgonkaffe smakar inte lika gott utan bingo. Det finns också väldigt mycket roliga saker man kan hitta om man letar lite utanför Sveriges nätbutiker. Nyckelringar med bingobollar, halsband roliga duttpennor. Kanske man tycker det är roligt till sig själv med.