Bingosnacks

Då kommer vi till det heligaste av allt, bingosnacks och bingofika. För det är ju så att vi är ett fikande folk och vi älskar snacks, av alla slag. Det funkar dåligt att planera en bingokväll hemma utan fika eller snacks till. Det hör till, precis som taco till fredag och semla i februari. Bingo och fika hör ihop, punkt. Så vad är då den perfekta bingofikan. Det beror nog lite på vilken tid på dygnet vi ska spela och vi kan väl börja tidigt.

Frukost

Om du har en ledig dag och har lust att ta det lite lugnt på morgonkvisten och kanske spela lite bingo. Då är en riktigt god kaffe ett måste och dricker du inte kaffe så finns det mycket annat gott att laga. Varför inte en riktig power smoothie med massor av frukt och grönt. Kanske lite ingefära för att styrka immunförsvaret. Tänk bara på att göra en stor sats för det är lätt hänt när man loggar sig på bingosajten att man blir sittande ett tag.

Förmiddagen

Är du hemma och har lust att spela lite bingo på en förmiddag, och vill göra det lite mysigt, så fixa en förmiddagsfika. Den kan bestå av lite goda scones eller frallor med ett gott pålägg. Hembakat bröd och bullar kan aldrig gå fel. Varför inte bjuda in grannen på lite bingofika, blir garanterat uppskattat. Och lite mera kaffe, eller varför inte en god kopp te.

Lunch

Har man ledigt och vill ta sig en tur ut, så är ett besök i bingohallens café kanske en god ide’. Där får man ofta köpt smårätter och goda smörgåsar. Och när du ändå är där, ja varför inte spela en runda eller två. Spelar man bingo hemma så kan det vara trevligt med lite ost och oliver med lite kex. Tänk på att du ska spela bingo samtidigt så det kan inte vara något som blir kallt fort, när det gäller bingofika så är kalla snacks och fika alltid bäst.

Middag

Ska man kombinera mat och bingo så får det nog bli tapas. Det är toppen att kunna spela bingo samtidigt som man njuter god mat. Det finns så många goda tapasrätter man kan förbereda i förväg. Många butiker har också specialiserat sig på tapasbrickor av olika slag, toppen om man har dåligt med tid. Tapas till bingo ska vara små och lätta att äta. Det är heller inte bra med snacks som droppar och kladdar, då kan bingorundan fort bli avbruten.

Kvällssnacks

Ja här är det bara att välja och vraka, pop corn, chips, ostbågar, nötter, choklad eller smågodis. Alla har vi en favorit och det är lov att äta lite osunt då och då, bara det inte blir för ofta. Skulle man dock vilja gå för den sunda varianten så varför inte lite frukt som man skär upp på förhand. Frukt-tapas är roligt och nyttigt. En riktig energikick och det kan ju behövas till kvällen bingorunda.